fbpx

Århusiansk rengøringsvand skal veksles til rent drikkevand i tanzania 2018

Skolen i landsbyen Kigoma i Tanzania, hvor der hver dag undervises 400 elever

Landsbyen Kigoma i Tanzania

Skolebørn fra landsbyen Kigoma i Tanzania, der til oktober vil få adgang til rent drikkevand fra en brønd doneret af BarutREN

Ihsan Barut, grundlægger og ejer af BarutREN, har en mission. Han vil gøre sit for at imødekomme en af FNs største globale udfordringer nu og i fremtiden, nemlig manglen på rent drikkevand. Hvert år vil han bruge en del af overskuddet fra BarutREN på at bygge brønde i Tanzania. Et projekt, som årligt skal give 2000 mennesker adgang til rent drikkevand.

Rent vand er grundelementet i medarbejdernes daglige arbejde hos BarutREN. Men manglen på netop rent vand er en stor udfordring i den tredje verden, hvor der hver dag dør tusindvis af mennesker alene på grund af vandmangel. Ifølge UNESCO kan mange menneskeliv reddes verden over, hvis den udfordring imødekommes. Derfor vil Ihsan Barut sammen med LoveSpring, der er en non-profit organisation, være med til at gøre en forskel for dem, der ikke kan tage rent vand for givet.

Ved at donere penge til én ny brønd årligt, kan BarutREN hvert år være med til at give 2000 mennesker adgang til rent drikkevand i 20 år.

“Vandmangel er et kæmpe problem, og hvis vi ikke imødekommer problemet, bliver det ved med at være det i fremtiden. Vi kan risikere, at vand kan blive en handelsvare på lige fod med olie frem for en menneskeret, som vi mener, det bør være,”

fortæller Ihsan Barut, der i mange år har hjulpet, hvor han kan, lokalt.

En rengøringsmand med en ren mission

Ihsan Barut har i alle de 13 år, han har drevet BarutREN, doneret penge til lokal velgørenhed. Han har blandt andet støttet lokale sportsklubber, holdt julefrokoster for socialt udsatte og arrangeret ramadanmiddage for erhvervsledere og ambitiøse unge etniske danskere. Nu har han midlerne til at gøre en forskel på globalt plan:

“Det har altid betydet meget for mig at tage et samfundsansvar. nu har jeg ressourcerne til at hjælpe mennesker med at få adgang til noget så essentielt som rent drikkevand. Det betyder meget både for mig og for mine medarbejdere, der med sine mange forskellige nationaliteter kommer fra mange forskellige baggrunde og vilkår.”

Hos BarutREN er de meget opmærksomme på at gøre, hvad de kan, for at tage ansvar i samfundet. De har blandt andet reduceret deres vandforbrug med 75% ved at bruge nye, innovative løsninger og højteknologisk rengøringsudstyr. Ligesom de løbende tager nye tiltag i brug for at have så skånsom en drift som muligt. Nyeste skud på stammen er en elbil og en app, som medarbejderne kan kommunikere igennem og dermed mindske papirforbruget og kørsel mellem hovedkontor og arbejdssted markant. Ligeledes har BarutRENs medarbejdere altid brugt miljøvenlige rengøringsprodukter, der ved hjælp af en særlig doseringsteknik er meget skånsomme for både miljøet, medarbejderne og kunden.

Ihsan Barut forsøger med andre ord at drive sin virksomhed ud fra devisen ’rengøring med øje, øre og hjerte’, hvor der tages stort ansvar hele vejen rundt både internt og eksternt. Og nu er tiden kommet til at tage det første skridt på globalt plan. En rejse, som hele virksomheden glæder sig til at være en del af.

De første spadestik er allerede taget og til oktober står den første brønd klar, og en hel skole samt lokalbefolkningen i landsbyen Kigoma, Tanzania, får adgang til rent drikkevand.

For mere information om BarutREN og brøndprojektet i Tanzania kan Ihsan Barut kontaktes på:

Mail: ib@barutren.dk

Tlf.: 28 78 20 26

www.barutren.dk 

Pletfrie hilsner fra

Team BarutRen

Få et gratis miljøtjek

DU STØTTER VED AT VÆRE KUNDE HOS OS

En af vores mærkbare visioner hos BarutRen er at give værdi til andre. Hvert år giver vi derfor 2,5% af virksomhedens overskud til gode formål, der har brug for en hjælpende hånd.

Som kunde hos os er du derfor med til at støtte gode formål rundt omkring i verden, men også lokalt i Danmark.

Vi har blandt andet givet støtte til Røde Kors og jordskælvsramte ofre på Haiti. Derudover går vi også ind for lokalsport, og vi støtter derfor også flere sportsklubber i Aarhus.

GLADE MEDARBEJDERE SIKRER ET GODT ARBEJDE

BarutRen er en virksomhed, der er klar over, at der er en sammenhæng mellem medarbejdere, der trives og kunder, der er tilfredse med vores arbejde. Da BarutRen i sin tid blev etableret, var det derfor ikke kun en mission at skabe en stærk virksomhed, men i lige så høj grad at etablere en arbejdsplads, hvor medarbejderne stortrives.

Rengøring er i længden et slidsomt arbejde for kroppen. Vores medarbejdere er derfor alle ansatte på deltid, da vi lægger vægt på, at de ikke bliver slidt ned af at arbejde. Derudover er medarbejdernes grundvilkår og løn nogle af de bedste i rengøringsbranchen. Med glade medarbejdere, der trives, tror vi nemlig på, at der bliver udført et godt arbejde, hvor kvaliteten altid er i top.

Prøv vores prisberegner og modtag et prisestimat