fbpx

Rent drikkevand i tanzania 2018

ÅRHUSIANSK RENGØRINGSVAND SKAL VEKSLES TIL RENT DRIKKEVAND I TANZANIA 2018

Ihsan Barut, grundlægger og ejer af BarutREN, har en mission. Han vil gøre sit for at imødekomme en af FNs største globale udfordringer nu og i fremtiden, nemlig manglen på rent drikkevand. Hvert år vil han bruge en del af overskuddet fra BarutREN på at bygge brønde i Tanzania. Et projekt, som årligt skal give 2000 mennesker adgang til rent drikkevand.

Rent vand er grundelementet i medarbejdernes daglige arbejde hos BarutREN. Men manglen på netop rent vand er en stor udfordring i den tredje verden, hvor der hver dag dør tusindvis af mennesker alene på grund af vandmangel. Ifølge UNESCO kan mange menneskeliv reddes verden over, hvis den udfordring imødekommes. Derfor vil Ihsan Barut sammen med LoveSpring, der er en non-profit organisation, være med til at gøre en forskel for dem, der ikke kan tage rent vand for givet.

Ved at donere penge til én ny brønd årligt, kan BarutREN hvert år være med til at give 2000 mennesker adgang til rent drikkevand i 20 år.

Vandmangel er et kæmpe problem, og hvis vi ikke imødekommer problemet, bliver det ved med at være det i fremtiden. Vi kan risikere, at vand kan blive en handelsvare på lige fod med olie frem for en menneskeret, som vi mener, det bør være.
-Ihsan Barut

En rengøringsmand med en ren mission

Ihsan Barut har i alle de 13 år, han har drevet BarutREN, doneret penge til lokal velgørenhed. Han har blandt andet støttet lokale sportsklubber, holdt julefrokoster for socialt udsatte og arrangeret ramadanmiddage for erhvervsledere og ambitiøse unge etniske danskere. Nu har han midlerne til at gøre en forskel på globalt plan:

“Det har altid betydet meget for mig at tage et samfundsansvar. nu har jeg ressourcerne til at hjælpe mennesker med at få adgang til noget så essentielt som rent drikkevand. Det betyder meget både for mig og for mine medarbejdere, der med sine mange forskellige nationaliteter kommer fra mange forskellige baggrunde og vilkår.”

Hos BarutREN er de meget opmærksomme på at gøre, hvad de kan, for at tage ansvar i samfundet. De har blandt andet reduceret deres vandforbrug med 75% ved at bruge nye, innovative løsninger og højteknologisk rengøringsudstyr. Ligesom de løbende tager nye tiltag i brug for at have så skånsom en drift som muligt. Nyeste skud på stammen er en elbil og en app, som medarbejderne kan kommunikere igennem og dermed mindske papirforbruget og kørsel mellem hovedkontor og arbejdssted markant. Ligeledes har BarutRENs medarbejdere altid brugt miljøvenlige rengøringsprodukter, der ved hjælp af en særlig doseringsteknik er meget skånsomme for både miljøet, medarbejderne og kunden.

Ihsan Barut forsøger med andre ord at drive sin virksomhed ud fra devisen ’rengøring med øje, øre og hjerte’, hvor der tages stort ansvar hele vejen rundt både internt og eksternt. Og nu er tiden kommet til at tage det første skridt på globalt plan. En rejse, som hele virksomheden glæder sig til at være en del af.

De første spadestik er allerede taget og til oktober står den første brønd klar, og en hel skole samt lokalbefolkningen i landsbyen Kigoma, Tanzania, får adgang til rent drikkevand.

For mere information om BarutREN og brøndprojektet i Tanzania kan Ihsan Barut kontaktes på:

Mail: ib@barutren.dk

Tlf.: 28 78 20 26

Se videoen

Rent drikkevand til alle

Rengøring

Med omtanke..

CSR er en central, forankret del af vores DNA, hvilket kommer til udtryk i de fem FN verdensmål, vi lever op til.

Prøv vores prisberegner og modtag et prisestimat